16. Fejezet - Csajos nap

Maya bezárta mögöttünk az ajtót én pedig megnéztem addig, hogy mikor is jön a busz, ami elvisz minket a központba.
- Na, mikor jön? – kérdezte Maya
- Még 3 perc és itt a busz, szóval időben vagyunk – válaszoltam
Meg is érkezett a busz mi pedig leültünk az egyetlen szabad kettes ülésbe ami volt. Míg odaértünk Mayaval beszélgettünk, hogy mégis melyik szórakozóhelyre menjünk, de mivel még alig ismertük a várost így elég nehéz volt a dolgunk. Nem telt bele 20 percbe és már szálltunk is le a buszról és egyből az egyik bolt felé vettük az irányt. Nagyon jól nézett ki minden, de se nekem se Mayanak nem tetszettek annyira, hogy vegyünk itt bármit is. Átmentünk egy másik boltba, ahol egy fokkal jobb ruhákat találtunk, és amik még illettek is hozzánk. Maya talált is magának egy fekete csipkés felsőt, aminek az oldalán szegecsek voltak én pedig egy szürke-fehér pántnélkülit, ami tele volt strasszokkal. Kifizettük a felsőket és átmentünk egy másik boltba ahol rengeteg színű, fazonú nadrágot, szoknyát találtunk. Én egy rövid farmernadrágot találtam, aminek a farzsebein két halálfej volt. Maya pedig egy világosabb, szaggatott farmert talált, aminek az oldalán masnik voltak. Még nézelődtünk itt egy darabig, hátha látunk még egy-két jó cuccot, de aztán megbeszéltük, hogy majd legközelebb vissza jövünk és akkor veszünk még pár ruhát, most egyelőre az estére legyenek meg. A következő bolt egy ékszerbolt volt, ahol mindketten találtunk egy legjobb barátnős karkötőt, ami mindkettőnknek megtetszett szóval megvettük. Már csak cipőt kellett találnunk, ami Maya esetében nem a legkönnyebb, mert elég kicsi lába van és nem mindig gyártanak akkora méretben, főleg azokat nem amik nagyon tetszenek neki. Én egyből találtam magamnak egy fekete topánkát, ami tökéletesen megy az esti ruhámhoz és hétköznapra sem túl kirívó.
- Ez nem igazság Loren, Te mindig olyan hamar találsz magadnak cipőt és nagyon jókat, én meg szenvedek, mert sosincs a méretemben – szontyolodott el Maya
- Ne legyen rossz kedved Maya. Át megyünk egy másik boltba ott tuti találsz magadnak valami jó kis cipőt – próbáltam felvidítani barátnőmet
- Rendben, de ha ott se találok semmit akkor én este se megyek sehova – durcizott Maya
Mikor átmentünk egy másik boltba Maya rögtön kiszúrta azt a cipőt, ami neki kell, de szokás szerint nem volt a méretében. Oda mentem az egyik eladóhoz a cipő egyik felével és megkérdeztem, hogy van-e még esetleg hátul a raktárba. A hölgy egyből ment is hátra és hozta ki a dobozt amibe akkora cipő volt ami jó Maya lábára.
- Tessék, remélem ez jó lesz – kedveskedett az eladó
- Köszönöm szépen – csillant fel Maya szeme
Jó lett a lábára és teljesen beleszeretett a cipőjébe. Egy fekete tűsarkút nézett ki magának szegecsekkel a sarkán. Miután végeztünk a vásárlással haza mentünk és elkezdtünk készülődni estére. Ettünk a sajt tortából amit Maya csinált a kedvemért és isteni finom lett.
- Maya ígérd meg, hogy még nagyon sokszor fogsz csinálni, mert ez isteni – mondtam lelkesen
- Megígérem Loren – mosolygott – tudom, hogy a kedvenced
Miután megettük felmentünk, letusoltunk és felvettük estére a ruháinkat.
- Mayaaaa! – kiabáltam át a szobámból a barátnőmnek
- Mi van? – kiabált vissza
- Segíts, kérleeeek
- Csak nem sminkelni kéne? – kérdezte már az ajtómban állva
- De igen, ugye megcsinálod? – kérdeztem és lebiggyesztettem az ajkamat
- Persze, hogy megcsinálom. Milyen legyen? – kérdezte miközben odaült elém és a sminkeimet vizslatta
- Rád bízom, csak jól nézzek ki – mondtam neki fülig érő mosollyal
- Jajj Loren, tudod, hogy Te mindig jól nézel ki, ne izgulj ezen
Maya elkezdett sminkelni én meg nem bírtam megmaradni a fenekemen és folyton mozogtam össze-vissza. Már látni akartam, hogy mit művel, hogy milyen lesz és, hogy jól fog-e állni. Mondjuk ezen kár volt rágódnom, mert nagyon jól ismerem Mayat és tudom, hogy milyen szépen és precízen tud sminkelni, de amikor én vagyok a kezei között akkor mindig majd kiugrok a bőrömből, mert csodát tud művelni.
Végre befejezte és én rohantam is a tükröm elé. Hát igen ismét csodát tett, gyönyörűen néztem ki. Ezt magamnak soha nem tudtam volna megcsinálni.
- Köszi Maya ez csodálatos lett – mosolyogtam rá és a nyakába ugrottam
- Semmiség. Te is tudod, hogy ha szólsz akkor megcsinálom bármikor – mondta barátnőm és adott egy puszit az arcomra
- Te milyet fogsz csinálni magadnak? – kérdeztem és már alig vártam, hogy ő is kész legyen és mehessünk bulizni
- Szerintem maradok a szokásosnál, nem akarok túl feltűnő lenni – mosolygott rám Maya – ne izgulj már, sietek és utána indulhatunk is
Már nem bírtam magammal és átkopogtam Mayahoz, hogy mi van már, mikor megyünk.
- A nappaliba találkozunk, 2 perc és lent vagyok – válaszolt az ajtón keresztül
Lementem a nappaliba, leültem a kanapéra és vártam. Azt hittem sose ér már le, de mikor meg akartam indulni felfelé már jött le a lépcsőn.
- Azt a… Maya rohadt jól nézel ki – esett le az állam mikor megláttam a barátnőmet
- Köszi, de ez nem igaz, csak sokat dob a ruha meg a smink, de amúgy meg nem nézek ki jól – szerénykedett
- Na jó, hova lett az egód? – kérdeztem szúrós szemekkel
Nem válaszolt csak megrántotta a vállát és ránézett az órára.
- Már 9 óra? – csodálkozott – gyorsan elrepült az idő. Hívtunk taxit?
- Basszus az teljesen kiment a fejemből, gyorsan hívok egyet addig meg keresd meg az egódat – kacsintottam rá Mayara
5 perc múlva már a taxi ott állt a házunk előtt és csak ránk várt. Gyorsan magamra kaptam a farmer kabátomat, Maya pedig a bőrdzsekijét és már ültünk is be a taxiba.
- Hova lesz a fuvar? – kérdezte a sofőr
- Őszintén szólva bulizni szeretnénk, de még nem ismerjük annyira a várost. Nem tud esetleg egy jó szórakozóhelyet? – kérdeztem
- De igen tudok egyet, de nem egy olcsó hely, viszont annál jobb bulik szoktak ott lenni
- Nem baj, jó lesz az – válaszolt Maya – akkor oda szeretnénk menni
Végre elindultunk és kb 20-25 perc alatt odaértünk. Nincs valami közel, de egész jól néz ki, és ahogy hallom már javában megy a buli. Igaz, hogy alapozni akartunk egy kicsit Mayaval még mielőtt bemegyünk, de végül úgy döntöttünk, hogy majd bent iszunk. Mikor beértünk leesett az állunk, gyönyörű volt a hely és nem volt az a heringparti. Leültünk a pulthoz és rendeltünk egy kör tequilát, és mellé pedig 2 koktélt. Míg vártuk az italokat addig Mayaval arról beszéltünk, hogy fantasztikusan néz ki a hely és a mi fizetésünk mellett nem is olyan vészesen drága. Megkaptuk végre az italokat, a tequilát lehúztuk és a koktélt vittük magunkkal a tánctérre. Elég nehéz volt úgy táncolni, hogy ne öntsük egymásra vagy épp valaki másra az italokat ezért gyorsan megittuk és én visszavittem őket a pulthoz. Mikor mentem volna vissza Mayahoz annyian lettek a tánctéren, hogy nem láttam sehol. Utat vágva a tömegbe és megkeresve azt a helyet ahol az előbb táncoltunk, nehezen de sikerült megtalálnom a barátnőmet.
- Te hova tűntél – förmedt rám
- Csak visszavittem a poharakat – válaszoltam
- Többet itt ne hagyj, a frászt hoztad rám
- Ne haragudj. Inkább táncoljunk – javasoltam
Már vagy 5-6 számot végig táncoltunk, amikor úgy döntöttünk, hogy iszunk valamit ezért visszamentünk a pulthoz. 2 koktélt kértünk és még egy kör tequilát. Meg is kaptuk az italokat és fizettük volna ki amikor a pultos srác megszólalt, hogy a 2 koktél az ajándék és a terem másik végébe kezdett el mutogatni, hogy megtudjuk kitől vagy épp kiktől kaptuk a koktélokat. Mivel nem láttunk el odáig a sok ember miatt, ezért Mayaval odamentünk és azt hittük ott ájulunk el. Louisék voltak azok és tőlük kaptuk az italainkat.
- Remélem nem haragszotok meg azért, mert meghívtunk egy italra, csak gondoltuk így kiengesztelünk a tegnap történtek miatt – mosolygott rám Lou
- Nem haragszunk, de ezt nem kellett volna – viszonozva a mosolyt válaszoltam
- Én mégis miért kapom? Nem jöttél nekem tegnap, meg egyikőtök sem – kérdezte kicsit flegmán Maya
- Ezt en küldtem Neked, ha nem haragszol – válaszolt Zayn Maya kérdésére – láttuk, hogy ott táncoltok és megakartunk hívni Titeket ide hozzánk.
- Köszönjük, de ez egy csajos nap akart lenni – vágta hozzájuk Maya
- Maya nyugi, attól még, hogy kaptunk a fiúktól egy italt az nem jelenti azt, hogy nem folytathatjuk a csajos napunkat – mosolyogtam rá – ha nem haragszotok, de mi mennénk vissza táncolni, a koktélokat pedig köszönjünk.
Ezzel sarkon fordultam és magam után húzva Mayat mentem a tánctérre. Nem telt bele sok időbe és a fiúk csatlakoztak hozzánk, mi pedig a barátnőmmel a szokásos őrült stílusunkat hozva táncoltunk és őrjöngtünk a kedvenc számainkra. Épp egy lassú szám következett így kihasználva az alkalmat Mayaval indultunk volna a pulthoz, hogy kérjünk valami italt, de a fiúk visszahúztak minket egyenesen a karjaikba…


Sziasztok Drágák! Bocsi, hogy csak most lett kész a következő rész és, hogy ennyit kellett rá várni. Remélem tetszett ez a rész is és hamarosan beindulnak a kommentek. Sietünk a kövi résszel és ne haragudjatok ha csúszunk és nem minden nap kerül fel rész.
Puszi Dorcsy és Lina <3  

Kommentek
  1. Én